בעקבות תחקיר "ישראל היום": לראשונה בתולדות מערכת הבריאות – המלצה להליכי משמעת נגד ד"ר חיים רוזנטל וד"ר ניקול אזרחי. "רשלנותם הובילה לירידה בחיסונים, בהם נגד חצבת". אם יורשעו עונשם עלול להיות שלילת רישיון הרפואה. ד"ר רוזנטל בתגובה: "אין בכך עבירה אתית-רפואית". כך חושף הבוקר (ג') פרשן וכתב הבריאות של 'ישראל היום'-רן רזניק
משרד הבריאות צפוי לנקוט הליכים משמעתיים נגד שני רופאים, משום שייעצו לאלפי מטופלים להימנע מחיסונים, ואף העניקו טיפול בהתאם לתפיסה זו. במשרד הגדירו את המעשים "רשלנות חמורה".
זו הפעם הראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, שבה יינקטו הליכים כאלה נגד רופאים. כל זאת במסגרת המאבק של משרד הבריאות לצמצם את התופעה של אלפי הורים המתנגדים לחסן את ילדיהם, ובחלק מהמקרים עושים זאת בעידוד או גיבוי רופאים ישראלים. הליכים משמעתיים נגד רופאים מתנהלים בבית הדין למשמעת במשרד הבריאות. במקרה שרופא מורשע – עלול להיגזר עליו עונש של שלילת הרישיון לעיסוק ברפואה.
חקירת משרד הבריאות החלה בעקבות תחקיר מוסף 'שישבת' שפורסם בנובמבר 2018, על המחדלים המתמשכים של משרד הבריאות בטיפול בהתפרצות החצבת. בתחקיר הועלו טענות חמורות על כך שהמשרד לכאורה לא עשה עד אז כמעט דבר מול קומץ רופאים, שלכאורה מפיצים מידע כוזב, מטעה ומוטעה על הסכנות שבחיסונים, ומשפיעים על הציבור שלא להתחסן.
בעקבות התחקיר ותלונות שהועברו למשרד הבריאות, זומנו מדצמבר האחרון הרופאים לבירור. על פי החשד, "המידע המופץ על ידם לציבור, מעודד שלא לחסן מבוגרים וילדים, ויש בכך משום הטעיית הציבור ופגיעה בבריאותו".
רק השבוע סיימה ועדת הבדיקה את הסיכום החקירה בדו"ח שנחשף כאן. בוועדה חברים ד"ר אהוד קלינר, סגן ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר הדר אלעד, ראש אגף לרפואה קהילתית, ד"ר טל לביא ועו"ד אייל חקו מהוועדה לבדיקת הטעיית הציבור בפרסום מוצרי בריאות ומקצועות הרפואה.
לקריאת הכתבה המלאה ב"ישראל היום": https://www.israelhayom.co.il/article/657161